Produse naturiste din aloie vera

Templul Vishwanath

Templul Vishwanath din India este dedicat zeului Shiva sau Vishveswara. Acest templu se afla in orasul Varanasi, pe malul vestic al fluviului Gange, si este cel mai mare si mai sacru templu, de asemenea fiind cunoscut sub numele de Templul de Aur. Acest templu este foarte popular darorita turnului inalt de 15,5 metri, imbracat in aur. Pentru poleirea cu aur a turnului a fost folosita o tona de aur, aurul fiind o donatie din partea Maharajahului Ranjit Singh. Templul Vishwanath din India si orasul in care se afla acesta sunt foarte vechi, atat de vechi incat fac parte din mitologia indiana. Fiind unul dintre cele mai vechi orase din lume, Varanasi a avut mai multe nume de-a lungul timpului printre care: Avimuktaka, Mahasmasana, Brahma Vardha, Anandakanana, Surandhana, Sudarsana, Kasi si Ramya, toate insemnand “Orasul Luminii”.
Orasul Varanasi este destinatia cea mai cautata de catre pelerinii hindusi, care cauta moksha, adica eliberarea din ciclul renasterilor. Templul Vishwanath din India este centrul credintei pentru milioane de hindusi. In acest templu se afla Altarul lui Shiva, considerat a fi unul din cele mai sacre din India. In religia hindusa, se crede ca o singura privire asupra altarului lui Shiva este o experienta ce curata sufletul, transforma viata unui om si il indruma pe acesta pe calea cunoasterii si a devotiunii. Se zice ca o singura vizita la altarului lui Shiva din Templul Vishwanath valoreaza mai mult decat numeroase vizite la alte altare din India. Orasul Varanasi se spune ca este locul unde Shiva si-a manifestat pentru prima data suprematia ca zeu, printr-un stalp de lumina ce unea cerul si pamantul.
Primul templu a fost construit in 1490 vizavi de locul unde se afla acum, insa acesta a fost distrus de catre Imparatul Aurangzeb, iar in locul sau a fost construita o moschee. Se spune ca in timp ce Imparatul Aurangzeb trecea prin apropierea orasului Varanasi, mergand la Bengal, printii hindusi i-au sugerat sa faca o pauza de o zi pentru ca femeile lor sa se duca sa se imbaieze in fluviul Gange. Aurangzeb a fost de acord si si-a postat armata de-a lungul drumului spre Varanasi, pana la o distanta de 5 kilometri. Femeile au mers la Varanasi, iar cand s-au intors, una dintre ele lipsea, si anume Maharani de Kutch. Cand a aflat acestea Aurangzeb s-a infuriat si si-a trimis armata sa o caute, gasind-o intr-un final in subsolul templului unde fusese jefuita si dezonorata. Acesta a pedepsit vinovatii si a ordonat sa fie distrus templul. Desigur aceasta este doar o legenda, nicidecum fapt istoric.
In spatele moscheei, se pot vedea si astazi ramasite ale primului templu. Acest templu a fost construit si reconstruit de mai multe ori. Templul Vishwanath din India care sta astazi in picioare a fost construit de catre Ahalya Bai in 1776. Acest templu a fost un simbol al traditiilor culturale si al valorilor spirituale ridicate. In curtea care inconjoara Templul Vishwanath se afla si cateva altare mai mici. De asemenea la nord de locatia templului se afla o fantana, numita Jnana Vapi (Fantana Intelepciunii). Se spune ca in aceasta fantana se afla ascuns adevaratul altar al zeului Shiva, pe care oamenii au vrut sa-l protejeze de invadatorii musulmani, iar odata cu acesta s-a aruncat si preotul templului in fantana pentru a-l proteja.