Produse naturiste din aloie vera

Catedrala din Reims

Catedrala din Reims a fost biserica în care au avut loc cele mai multe încoronări ale monarhilor francezi. Biserica a fost construită pe locul bazilicii în care se crede că primul rege franc, Clovis, a fost botezat creştin
de către Sfântul Remi, episcopul de Reims, în anul 496. Catedrala a fost finalizată spre sfârşitul secolului al XIII-lea, iar frontul de vest a fost adăugat în secolul al XIV-lea.
Prima piatra in fundatia catedralei Notre-Dame din Reims a fost pusa pe 6 mai 1211, iar constructia a durat pina in 1481. Cu toate acestea, nici azi nu au fost construite terminatiile celor doua turnuri de la fatada principala.
Ce este deosebit la aceasta catedrala? Dupa parerea mea este lumina filtrata prin ferestre cu vitralii minunate, cele mai frumoase pe care le-am vazut, renumite in toata Europa, o lumina unica in arhitectura gotica.
Pe cat de abundente sunt decoratiile exterioare, pe atat se simplu si elegant este interiorul impodobit doar cu coloane, capiteluri si arcuri gotice.
Acest amestec de gotic pur, sobru dar elegant, si vitralii minunat realizate - in special marile rozete, alaturi de dimensiunile ametitoare ale catedralei - inspira senzatia de divin, de supraomenesc.